Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@07:42:17 GMT

قصه ها و افسانه های مردم هرمزگان

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۰۴۰۲۶

قصه ها و افسانه های مردم هرمزگان

قصه ‏ها و افسانه ‏ها در فرهنگ مردم یک منطقه آینه تمام نمای علایق و احساسات، دردها و رنج ها، شادی ها و در کل درونمایه یک ملت هستند.

کتاب حاضر شامل تعداد زیادی از افسانه ‏ها و قصه ‏های قدیمی مردم هرمزگان است که نویسنده سعی کرده آن را با نثری روان به نگارش در آورد.

در ابتدای کتاب نمونه ‏ای از این قصه ‏ها به گویش محلی و ترجمه فارسی و در ادامه قصه ‏هایی نقل می ‏شود که مضامین غالب آنها موضوعاتی مانند اعتقادات و باورهای عامیانه، چیستان، موجودات افسانه ‏ای و به خصوص دیو، اجنه، سحر و جادو می ‏باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از کتاب

افسانه های کهن و عامیانه داستان های زیبا و دل انگیز و مشحون از اندرزهای سودمند و نکته های باریک از اندیشه های ژرف و خیال لطیف و ذوق سرشار مردم هرمزگان است.

این کتاب به زبانی ساده نوشته شده و نه تنها برای نوجوانان حتی برای بزرگسالان نیز قابل استفاده است.

درون مایه این قصه ها کاملا آشناست مانند: رفتن به مکتب خانه، اعتقادات و باورهای عامیانه، طرح چیستان در قصه ها، امنیت، رسیدن مردم به چیزهای دست نایافتنی، وجود دیوها و اجنه در قصه ها، سحر و جادو و افسون و نیرنگ جادوگران و درنج که موجودی افسانه ای است.

درنج بسیار وحشتناک است و همواره مردم را اذیت می کند و خود را شبیه هر چیزی در می آورد و به صورت زن یا موجودات دیگری ظاهر می شود این موجود بسیار مردم آزار و ستگر است.

نمونه ای دیگر از این موجودات در قصه های مردم هرمزگان مملوداس یا ملو داس (مریم داس) است این موجود همیشه به هیات زنی آراسته به تمام زیورهای ممکن و معطر در می آید که فقط مردها مورد نظر او هستند و آنان را آزار می دهد.

نوع دیگری از این اجنه جهله به گند است که بسیار بلند قامت بوده به طوری که در قصه ها پاهایش در زمین و سرش در آسمان است.

از موضوع های دیگر قصه های مردم هرمزگان امداد نیورهای اهورایی است که به کمک مردم می آیند و نیروهای اهریمنی را از بین می برند.

درباره نویسنده

سهراب سعیدی از سال ۸۶ تا ۹۳ تعداد ۱۹ کتاب را به نگارش در آورده و ۶۰ نسخه از کتاب ها و ۵ فصل نامه آموزشی پژوهشی خود را به کتابخانه های عمومی میناب اهدا کرده است.

کتاب های منتشر شده از این نویسنده هرمزگانی شامل، فرهنگ مردم میناب، لالایی، بازی و سرگرمی های میناب، قصه ها و افسانه های مردم هرمزگان، تاریخ ادبیات میناب، چیستان های هرمزگان، رخش بی سوار، ترانه های چوپان، سوگواره ها، باورها و عقاید مردم هرمزگان، دستم چلکا، دنیای ادبیات کودک و نوجوان، شیرین تر از قند و چی چی کای مم گپو می باشد.

همچنین از سال ۸۸ تا ۹۳ نیز ۲۲ مقاله از این پژوهشگر مینابی در روزنامه ها و نشریات استانی و کشوری به چاپ رسیده است.

۶۰۴۸/۹۹۴۴

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف ادبیات زمین شادی کتابخانه های عمومی کودک و نوجوان قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر تحریم ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۰۴۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت

محمدعلی علومی نویسنده، پژوهشگر و طنزپرداز کرمان دار فانی را وداع گفت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، محمدعلی علومی، نویسنده، پژوهشگر و طنزپرداز معاصر ایرانی است که شانزدهم فروردین ۱۳۴۰ در بم متولد شد، وی در سال ۷۷ کتاب برگزیده سال از سوی وزارت ارشاد وقت و رمان طنز «شاهنشاه در کوچه دلگشا» برنده ۳۰ سال رمان طنز ایران شد.

او به‌طور خودآموز، اصول داستان‌نویسی را از کتاب‌های آموزشی معدود آن دوران فرا گرفت و در واقع اولین آموزگارانش مردم عادی کوچه و بازار، روستایی‌ها و عشایر بودند، در سال ۷۰، با گردآوری قسمتی از فرهنگ مردم استان کرمان در ماهنامه ادبی-فرهنگی ادبستان مشغول به کار شد و در عین حال چندین سال بخش آموزش داستان‌نویسی را در مجله جوانان بر عهده داشت.

علومی فارغ‌التحصیل رشته علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بود و رمان‌های معروف سوگ مغان، آذرستان، ظلمات، اندوهگرد، پریباد، داستان‌های غریب مردمان عادی، هزار و یک شب نو، خانه کوچک و عطای پهلوان را در پرونده کاری خود داشت.

وی یکشنبه شانزدهم اردیبهشت در بم درگذشت.

کد خبر 750993

دیگر خبرها

  • 4 افسانۀ غیرواقعی دربارۀ گرگ‌ها
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • کشف ۲۲ کیلوگرم شیشه در میناب
  • باید و نبایدهای کتاب دینی برای بچه‌های امروز
  • محمدعلی علومی، نویسنده و طنزپرداز درگذشت
  • نویسنده سرشناس ایرانی در ۶۳ سالگی درگذشت
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • محمدعلی علومی درگذشت + سوابق
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • جای خانواده‌های این جانبازان در بهشت است